Diļevka: HS “Rīga” ir spēcīgu treneru kolektīvs un pieredzes bagāta skolas vadība

24.03.2020

Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli, kā rezultātā tika apturēts Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāts (LBJČH), uz sarunu aicināsim HS “Rīga” komandu galvenos  trenerus. Šoreiz prožektoru gaismā  – HS “Rīga 2010” vecākais treneris Eduards Diļevka, kurš vērtē šo sezonu.

Kā vērtējat komandas sniegumu šajā sezonā?

Mums ir divas 2010.gadā dzimušo puišu komandas, kas piedalās U11A un U11B grupās. Sākām sezonu kā ierasts - ar intensīviem treniņiem un turnīriem. Nebiju apmierināts gan ar komandas spēli, gan ar rezultātu. Sagatavošanās posms nebija pilnvērtīgs, jo pēc vasaras bija problēmas savākt kopā visu komandu, daudzi vēl bija atvaļinājumos. Bija sāpīgi zaudējumi Latvijas čempionātā, tad lēnām atguvām mūsu komandas fizisko sagatavotību, un pārādījās arī rezultāts. Spēlējot „A” grupā un pie gadu vecāku hokejistiem, pamatlaikā uzvarējām 17 spēles pēc kārtas! Pašlaik tabulā esam 1.vietā, un es esmu apmierināts ar komandas sniegumu.

Kādas ir galvenās lietas, pie kurām Jūsu komandas puišiem vajadzētu piestrādāt?

Iepriekšejā sezonā mēs spēlējām šķērsām – 4 pret 4 uz mazajiem vārtiem ar zilo ripu. Šogad Latvijas čempionātā mēs spēlējam pa visu laukumu. Bērniem ir grūti adaptēties un pārslegties uz šādu laukumu. Viss ir citādāk - tālāk jāskrien, stiprāk jāmet, jāmainās. Tas ir pavisam cits hokejs, un tam ir nepieciešams laiks. Šajā vecumā (9-10 gadi), mana prioritāte ir puišu vispārējā fiziskā un tehniskā sagatavotība. Pie kurām lietām piestrādāsim nākamajā sezonā? Viena no svarīgākajām lietām ir piespēļu kvalitātes uzlabošana.

Jūsu lielākais izaicinājums šogad?

Katrā sezonā treneris apgūst daudz jauna. Viena no tām noteikti bija komunikācija starp treneriem un vecākiem, tas ir ļoti aktuāls jautājums mūsdienu hokejā.

Kas visvairāk priecēja šajā sezonā?

Beidzot varu būt kopā ar komandu katru dienu un katru treniņu. Iepriekšējā sezonā paralēli vadīju HS “Rīga 2006’” komandu, ar kuru piedalījos Sanktpēterburgas atklātajā čempionātā. Mums bija ļoti daudz izbraukumu. Šogad komanda tika uzticēta mūsu skolas trenerim Igoram Smirnovam. Šobrīd pilnībā esmu koncentrējis uzmanību darbam ar HS “Rīga 2010” komandu.

Kādas ir galvenās kluba HS “Rīga” priekšrocības, Jūsu kluba stiprās puses?

Mūsu skolā ir visi apstākļi, lai bērni trenētos labā līmenī un attīstos kā profesionāli sportisti. Šeit ir stadions, jaunas sporta zāles, ledus laukums, Sergeja Žoltoka vidusskola, kur bērni var mācīties un apvienot mācības ar hokeju. Tomēr pats galvenais – HS “Rīga” ir spēcīgu treneru kolektīvs un pieredzes bagāta skolas vadība.

Ko Jūs visvairāk mīlat, strādājot ar bērniem? Kāds ir trenera galvenais uzdevums?

Griba – stiprākā īpašība gan bērniem, gan jebkuram citam cilvēkam. Ja bērns grib, tad viņš apzinīgi trenēsies uz 100%. Līdz ar to šis puika attīstīsies ātrāk un būs priekšā saviem vienaudžiem. Treneris ir ne tikai treneris. Viņš ir arī pedagogs, viņam ir jāmāk ieinteresēt un motivēt. Man personīgi patīk strādāt ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem, jūtu, ka esmu viņu autoritāte, un man ir labs kontakts ar viņiem. To laikam nevar iemācīt, vienkārši ir jāmīl savs darbs.

Kādi ir Jūsu personiskie un kādi – komandas mērķi nākamajā sezonā?

Vienmēr attīstīties pašam kā trenerim. Piedalīties LHF rīkotajos un IIHF organizētos semināros ar vadošajiem speciālistiem hokejā. Tāpat svarīgi ir ar mūsu HS “Rīga” komandu startēt starptautiskajos turnīros Elite/AAA līmenī.

Par Eduardu Diļevku:

  • Pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases
  • Ilgstoši spēlējis Latvijas virslīgā, pārstāvot dažādas komandas

Paldies Eduardam Diļevkam par sniegtajām atbildēm! Nepalaidiet garām arī nākamo sarunu ar HS “Rīga 2009” treneri Sergeju Teluškinu.

24.03.2020

Treneri

Treneris Kategorija
IGORS SMIRNOVSA
Treneris Kategorija
EDUARDS DIĻEVKAB
Treneris Kategorija
EDGARS KAMOLIŅŠLSPA
Treneris Kategorija
DMITRIJS KUZMINSC
Treneris Kategorija
VERNERS FRICBERGSLSPA
Treneris Kategorija
SERGEJS TELUŠKINSB
Treneris Kategorija
AGRIS SAVIELSB
Treneris Kategorija
GINTS BISENIEKSA
Treneris Kategorija
JĀNIS BULLĪTISB
Treneris Kategorija
OĻEGS SOROKINSA
Treneris Kategorija
VLADISLAVS KONIŠEVSB
Treneris Kategorija
RAIMONDS VILKOITSA
Treneris Kategorija
PĀVELS JEĻISEJEVSA
Treneris Kategorija
ANDREJS IGNATOVIČSA
Treneris Kategorija
RONALDS OZOLIŅŠB
Treneris Kategorija
JURIS OZOLSA
Treneris Kategorija
KASPARS ALEKSS KRUSTIŅŠLSPA

Seko mums

SEKOT MUMS INSTAGRAM